Haber

MHP Genel Merkezi’ne Sinan Ateş Soruşturması Ulaştı

Eski Ülkü Ocakları Önderi Sinan Ateş’in öldürülmesinde serbest kalan kişinin MHP Genel Başkan Yardımcısı Özel Kalemi olduğu öğrenildi. Olayda kullanılan bir aracın da MHP’ye tahsis edildiği iddia edildi.

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında dosyada savcı değişikliği tartışma yaratırken, dün adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Müdürü Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre serbest bırakılan ikinci kişinin MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel sekreteri olduğu öğrenildi. Öte yandan Demirbaş’ın tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen flaşörlü aracın MHP’ye tahsis edildiği iddia edildi.

Savcı neden izne ayrıldı?

Öte yandan soruşturma savcısı Ayhan Ay sürpriz bir şekilde izne ayrıldı. Savcı Ay’dan sorumlu başsavcı yardımcısı umreye gittiği için evraka bakacak kimse kalmamıştı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ayhan Ay ile birlikte soruşturmayı yürütmek üzere Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya’yı atadı. Soruşturmanın başsavcı yardımcılığına Durdu Özer atandı.

Bu atamaların adı olan Ankara Adliyesi’nde dün yoğun saatler yaşandı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinden Sinan Ateş’i öldürdüğü iddia edilen tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırdığı iddia edilen Dava Dernekleri eski başkanı Tolgahan Demirbaş ve kimliği açıklanmayan bir zanlı adliyeye getirilerek şüpheli sıfatıyla sorgulandı.

Savcılık, iki ismi haftanın beş günü imza esasına göre denetim kararı vermesi için sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakim, zanlıları haftada üç gün seyahat yasağı ve imza kuralıyla serbest bıraktı. Savcılığın talep yazısında, zanlıların bu kez tutuklanmaya sevk edilip edilmeyeceklerinin, toplanacak delillere göre yeniden değerlendirileceği belirtildi.

İkinci zanlı MHP Genel Merkezi’nden.

Adı ‘sır gibi’ saklanan ikinci ismin MHP’li bir Genel Başkan Yardımcısının özel sekreteri olduğu öğrenildi. Belgelerde yer alan ‘Emre’ isimli zanlının durumu şimdilik bilinmiyor.

Öte yandan Tolgahan Demirbaş’ın cinayetten bir gün sonra MHP Mersin Milletvekili Olcay Manuel’in konutunda gözaltına alınması tartışma yarattı. Tolgahan Demirbaş, adli kontrol kararı dahi alınmadan emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Tolgahan Demirbaş ile ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, cinayetin ardından Gölbaşı’nda Demirbaş’ın kullandığı ve tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edilen el feneri bulunan otomobilin MHP adına tahsis edildiği öğrenildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Tezde, MHP’ye tahsis edilen aracın şüpheli özel sekreter tarafından Tolgahan Demirbaş’a verilip verilmediği araştırılıyor.

Soruşturma aşamasında Tolgahan Demirbaş ve MHP çalışanı hakkında dava açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

etimesgut-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu