İş

İşyeri Kazalarını Gerçekleşmeden Tespit Edecek Girişim

Dünya genelinde meydana gelen kazaların büyük yüzdesinin işyerlerinde yaşanması sonrasında harekete geçen Buddywise, yeni yazılımı ile kazaları gerçekleşmeden önce tespit ediyor.

2021 yılında AB genelinde işyerlerinde 3000’den fazla ölümlü ve 2,9 milyon ölümcül olmayan kaza meydana geldi. Bu kazaların büyük bir bölümü inşaat sektöründe meydana gelirken bölgedeki bu verilerden yola çıkan Buddywise, yazılım desteği ile önemli bir gelişme kaydetti. Şirket, kimsenin yaralanmadığı, iş kazalarının minimuma indiği bir çalışma hayatı için kameralar ile çalışma alanlarını kontrol eden bir algoritma geliştirdi.

Şirket Yeni Yazılımında İddialı

Buddywise’ın kurucu ortağı ve CEO’su Lamin Faye yeni sistemleri için “Herkes bir günlük çalışmadan sonra zarar görmeden eve dönebilmeli, bu yüzden statükoyu kabul edemeyiz” diyerek şirketin hedefini ortaya koyarken, 3.5 milyon Euro tutarında bir tohum finansmanı aldığını da aktardı. Şirket pek çok şirketten önemli bir melek yatırımı alırken bilgisayarla görme modellerinde Buddywise şirketinin yapacağı çalışmaların önemli bir dönüm noktası olacağı vurgulandı. Benzer çalışmaların pek çok farklı alanda da uygulanabileceğini ifade eden yatırımcılar, Buddywise çalışmalarının bu nedenle önemli olduğunu söyledi.

İşyeri Kazalarını Gerçekleşmeden Tespit Edecek Girişim

Buddywise Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Girişimin yapay zeka modeli özel bir çalışma sistemine sahip. şirket, kamera gibi çeşitli kaynaklardan gelen görüntüleri gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Dikkatsiz davranan bir forklift sürücüsü, baretini tekrar takmayı unutan çalışan, anonim olarak sistem tarafından takip ediliyor. işçilerin fişlenmesi, bilgilerin kayıt altına alınması gibi bir durumun olmadığını aktaran şirket, yüz tanıma gibi sistemlerin kullanılmadığını ifade etti.

Çalışma alanlarını ve çalışanların çalışma sistemlerini analiz ederek yazılıma ekleyen şirket, iş güvenliğine önem veren tüm şirketlerin bu yazılımlar ile iş kazalarını minimuma indirebileceğini söylüyor. Yapay zeka modeli üzerine inşa edilen özel yazılım, yapay zekanın ve yazılımın insan hayatına ne kadar yararlı olabileceğinin en iyi örneğini ortaya koyuyor. Girişim başlangıç aşamasında İsveç, Finlandiya, Letonya ve Polonya’daki sanayi sitelerinde çeşitli endüstrileri kapsadığını ve kullanıma sunulacağını söylüyor. Şu anda testleri sürdürülen yazılımın önümüzdeki günlerde gerçek zamanlı ilk denemelerine başlanması bekleniyor.

haber-ceyhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu