Haber

Bahçelievler’de balkonu çöken 5 katlı binanın girişi mühürlendi

Bahçelievler’de balkonu çöken 5 katlı binanın boşaltılarak mühürlendiği bildirildi.

Bahçelievler Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Şirinevler Mahallesi Camcı Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinin balkonunun kısmen çökmesine ilişkin belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tutanak tutulduğu belirtildi.

Raporda, söz konusu yerin imar işlem belgesinde yapılan incelemede, bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan bina için imar affı kapsamında 1984 yılında yapı kullanma izin belgesi düzenlendiği, ruhsatı 1979 yılında alınmıştır.

Onaylı rölöve projesinde bodrum katta sığınak, kömürlük ve atölye olmak üzere 3 dükkan ve 10 daire, zemin katta 2 dükkan, diğer katlarda ise 2 daire olduğu belirtiliyor. İleri derecede eğilmeler ve çatlaklar olduğu kaydedildi.

Bodrum katında yapılan incelemede, binanın taşıyıcı elemanlarında korozyon olduğu ve kolon kirişlerinde derin çatlaklar olduğu kaydedilerek, şöyle devam edildi:

“Binanın halktan tahliyesine karar verilmiş olup, zabıta ekipleri tarafından ahali tahliyesi kontrol edilerek bina mühürlenmiştir. Bina sakinleri içeride en az nüfus olacak şekilde eşyalarını denetimli bir şekilde tahliye edeceklerdir.” • Çekirdek en kısa sürede alınarak kentsel dönüşüm etabında verilen 60 günlük ve 15 günlük itiraz süreleri hızlandırılacaktır.Binanın en geç 30 gün içinde yıkılması hedeflenmektedir.Tehlikeli beton kısım balkonu itfaiye ekipleri tarafından kırılarak alındı.Bina sakinleri tahliye edildi.Esnaf da işyerlerini boşaltarak polis tarafından mühürlendi.Bina sakinleri ev bulduklarında eşyalarını altına taşımalarına izin verilecek. denetim Malların kontrollü taşınmasına izin verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu